cultuurcentrum de brouckere

Qu'est-ce qu'on a fait au bon dieu?

Film Deze filmkomedie was de grootste kassakraker van 2014 in Frankrijk.

Claude Verneuil is een man van oudere leeftijd die prat gaat op zijn gaullistische politieke overtuigingen en op zijn katholieke bourgeois afkomst. Samen met zijn vrouw Marie leeft hij in een groot landhuis in Chinon waar hij notaris is. Daar hebben ze hun vier dochters naar best vermogen opgevoed. Hun jongste dochter Laure vormt hun laatste hoop op een authentieke Franse katholieke schoonzoon van goeden huize.

In het verleden hebben ze het in hun ogen niet zo goed getroffen: hun drie oudste dochters zijn weliswaar getrouwd met een Fransman, maar hun schoonzonen zijn alle drie zonen van immigranten en ze hebben alle drie een andere godsdienst. Zo woont Ségolène samen met een succesrijke Chinees, Isabelle met een advocaat van Arabische afkomst en Odile met een Sefardische Jood zonder werk. Marie en Claude doen pogingen om open van geest te zijn of om toch minstens verdraagzaam over te komen. Vooral Claude heeft het moeilijk om zijn racistische oprispingen te bedwingen.

Op het familiaal kerstfeest vertelt Laure dat ze een vriend heeft, en ja, hij heet Charles (zoals generaal De Gaulle) én is katholiek én hij heeft werk ... als komiek. Marie is dolgelukkig want haar droom dat haar jongste dochter een kerkelijk huwelijk aangaat zal werkelijkheid worden. Laure heeft er echter niet durven aan toevoegen dat Charles een zwarte is van Ivoriaanse afkomst.

Genre: Komedie
Langspeelfilm

 

 

Credits

Regie: Philippe de Chauveron

Hoofdrollen: Christian Clavier, Chantal Lauby

Frankrijk, 2014

Doelgroep(en):

3M
Secundair - 3de jaar
4M
Secundair - 4de jaar
5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar

Duur:

97 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling
€ 1,25 sociaal tarief

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten
do. 24-11-2022 09:45 Theaterzaal 6 Reservaties zijn al afgesloten
do. 24-11-2022 13:45 Theaterzaal 104 Reservaties zijn al afgesloten