Cultuurcentrum de Brouckere

Theaterkoffer

Door: Visueel en educatief lessenpakket

Spel Een leuke en interessante voorbereiding als u met uw klas(sen) een schoolvoorstelling komt bijwonen

Het Antwerpse jeugdtheater hetpaleis ontwikkelde i.s.m. de West-Vlaamse Cultuurcentra en met steun van de Provincie West-Vlaanderen een theaterkoffer die leerlingen van de lagere school moet leren wat theater is.

 

Deze theaterkoffer bevat een visueel en educatief lessenpakket voor het basisonderwijs. Het ding ziet eruit als een grote kist, maar als je die opentrekt, komt er een compleet theater in miniatuur tevoorschijn. De theaterkoffer dient om leerlingen vertrouwd te maken met een theatergebouw, hen te leren wat er allemaal komt kijken bij een voorstelling en, niet het minst, om hen een juist kijkgedrag bij te brengen.

 

De koffer bevat allerlei materialen en een boekje met kijk- en doe-opdrachten. Joke van Leeuwen maakte het ontwerp en leverde de bijbehorende tekst, gebaseerd op haar  in 1988 verschenen boekje 'We zijn allang begonnen, maar nu begint het echt. Pieke maakt toneel.' Via het verhaal van Pieke komen de kinderen in contact met acteurs, met Dingemans de rekwisiteur, Saar de decorontwerpster, Lichtjebert de lichttechnicus of Regelina van de PR.


Telkens van woensdag tot woensdag.

 

Gratis, € 25 wordt aangerekend per beschadigd of verloren voorwerp, € 25 wordt aangerekend indien de koffer in slordige staat teruggebracht wordt

Wil je de koffer reserveren? Mail naar martine.devos@torhout.be


Doelgroep(en):
LJ1 Lager - 1ste leerjaar
LJ2 Lager - 2de leerjaar
LJ3 Lager - 3de leerjaar
LJ4 Lager - 4de leerjaar
LJ5 Lager - 5de leerjaar
LJ6 Lager - 6de leerjaar


Duur:  nog niet gekend

Prijs:  € 0.00 per leerling
Gratis

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen