cultuurcentrum de brouckere

Babushka

Door Aardvork

Muziektheater MOBIELE OPERA VOOR KINDEREN OVER DE WOLGA, OVER OVERSTEKEN, OVER ANDERE RUSSEN EN VERRE STREKEN

De Russen komen. Ze komen van ver. Ze … Ze … Ze dragen bontmutsen. Toch? En ze drinken … Wodka! En ze eten cornichons, ze drinken borsjt en ze zingen. Dat is zeker. Ze zingen tot ze er bij neervallen. Al de rest? Dat weet ik eigenlijk niet.

Uit een verhuiswagen komen oude kasten, koffers vol spul en een gammele piano. Babushka verhuist naast de inboedel van een rijke Russische dame ook pakken vol muziek. Luikjes vol nootjes, een kist met een vuurvogel en een seizen of vier in oud papier gewikkeld. Russissche klassieke muziek en volksliederen komen uit dozen en kisten gekropen. Daar doorheen: een sappig verhaal over verloren gereden truckchauffeurs, kapotte bestelwagens en het vermoeden van een mysterieuze schat in een kast of onder een matras. En daar overheen: een saus van magie, goochelarij en dingen die helemaal niet kunnen. Gaandeweg worden ook de clichés over het andere en het vreemde Rusland opengebroken: de ander, dat ben ik.

Aardvork speelt met Babushka opnieuw een voorstelling waarbij klassieke muziek op een toegankelijke manier tot op de schoot van kinderen wordt gebracht. Een sappige vertelling, een decor vol verrassingen en de schoonste Russische muziek, live gebracht, vormen de ingrediënten voor een unieke theater- en muziekervaring voor jong en oud. Een voorstelling over laden en heel veel lossen. 

Deze voorstelling is vastgelegd vóór de actualiteit rond Rusland ons heeft ingehaald. Wij vragen deze voorstelling en de schoonheid van de Russische muziek niet te 'cancellen'. Net omdat die nu nog meer relevant is en op geen enkele manier de agressie van Poetin’s Rusland steunt. We gaan dat ook in het begin van de voorstelling kaderen voor de kinderen, kwestie dat er zeker geen misverstand over kan zijn. Het kan ook een aanknopingspunt zijn om het in de klas met de kinderen over de actualiteit te hebben.

Locatie: op locatie in de loods van een loonwerker vol landbouwmachines waarbij de kinderen hun ogen zullen uitkijken in Bosdreef 1 in Torhout

Credits

Tekst & Regie: Koen Boesman
Spel & Zang: Pieter De Praetere & Noémie Schellens
Toetsen & Spel: Elisabeth De Loore

Decor & Kostuums: Jana Roos & Werner Musenbrock

Coaching: Nathalie Roymans & Peter Spaepen

Met ondersteuning van: Vlaanderen, Stad Gent, De Tax Sheltermaatregel van de Vlaamse Overheid, CREANBO

Doelgroep(en):

3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling
1,5 Sociaal tarief

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap
Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas!
Ga naar www.voordeshow.be.

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten
di. 04-10-2022 10:00 - 11:00 Loods 36 Reservaties zijn al afgesloten
di. 04-10-2022 14:00 - 15:00 Loods 25 Reservaties zijn al afgesloten