cultuurcentrum de brouckere

Comedy Queen

Film SASHA WIL STAND-UPCOMEDIAN WORDEN OM HAAR PAPA OPNIEUW AAN HET LACHEN TE KRIJGEN

Een intense en ontroerende maar ook grappige coming-of-agefilm over een groot verdriet. Het bescheiden verhaal is waardevol in zijn eenvoud en raakt vooral dankzij de aanstekelijke en doorvoelde vertolking van hoofdrolspeelster Sigrid Johnson. De verfilming van het veelgeprezen jeugdboek van psychologe Jenny Jägerfeld bewandelt probleemloos het wankele koord tussen hartverscheurend en hartverwarmend.

 

Sasha heeft een lijstje opgesteld, een overlevingsplan dat haar moet helpen om niet op haar moeder te beginnen lijken. Ze knipt er haar haar voor af, stopt met boeken lezen en wil niet voor andere mensen of dieren zorgen. Allemaal om te vermijden dat ze net als mama begint te piekeren. Maar de belangrijkste stap in het plan? Comedy queen worden! Als stand-upcomedian lukt het haar misschien om haar vader opnieuw te doen lachen, iets wat hij niet meer heeft gedaan sinds het verlies van mama.

 

In de pers:

...Volkomen terecht viel coming-of-age-vertelling Comedy Queen in de prijzen op twee grote jeugdfilmcompetities, in Berlijn en Chicago. Zelden wist een film beter de koppige, deels naïeve gedachtensprongen te verbeelden van een puber die probeert om groot leed te verwerken...opmerkelijk...een oprecht, warmbloedig drama waar kijkers van elke leeftijd hoop, troost en lessen uit kunnen putten. (**** NRC Handelsblad)

 

...Ongelooflijk knap...bijzonder mooi, waarachtig...gloedvolle, lieve blik...rijke, hartverwarmende filmervaring... (**** De Volkskrant)

 

...zorgvuldig...aangrijpend...voortreffelijk...dynamisch...intens...geestig en levenslustig...aandoenlijk...fijn...met scherp geschreven dialogen weet Lenken een bewonderenswaardige balans te vinden tussen ernst en lichtheid, aangrijpende herinneringen en vrolijkheid. (**** Trouw)

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar
1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar

Duur:

93 minuten

Prijs:

€ 4.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 30-11-2023 09:45 - 11:18 Theaterzaal 350 Reservaties zijn al afgesloten
do. 30-11-2023 13:45 - 15:18 Theaterzaal 102 Reservaties zijn al afgesloten