Cultuurcentrum de Brouckere

Informatie

Maatregelen Corona voor scholen

Momenteel staat de volledige schoolprogrammering on hold wegens de huidige COVID-19-situatie.

Alle buitenschoolse activiteiten zijn geschrapt in code oranje, einddatum momenteel onbekend.

Scholen zijn persoonlijk gecontacteerd. Wij houden jullie op de hoogte van wijziging / verplaatsingen / annuleringen.

Ondertussen: stay safe!

 

Coronamaatregelen

Publiek

Gelieve zeker volgende maatregelen te volgen tijdens je bezoek aan het cultuurcentrum, bovenop de al aangekondigde maatregelen van de overheden en deze mee te geven met de leerlingen:

 • Als je ziek bent, blijf je thuis.
 • Binnen onze gebouwen is het dragen van mondmasker verplicht vanaf +12 jaar. 
 • Scholen zitten per schoolbubbel voor -12 jaar. Tussen de bubbels onderling respecteren wij de noodzakelijke afstand. Er is een maximum capaciteit van 180 deelnemers in de theaterzaal. Voor +12 jaar wordt niet per schoolbubbel gewerkt. De leerlingen zitten individueel op de aangeduide plaatsen waarrond 1 m afstand is gewaarborgd (1 stoel tussen), dit brengt de capaciteit op 180 personen in de theaterzaal. Blijf zitten op de aangeduide plaats. Momenteel geldt code geel in het onderwijs: deelnemen aan externe schoolvoorstellingen kan voor basisonderwijs, niet voor secundair onderwijs (extra-muros activiteiten worden opgeschort).

Stappenplan

 1. Iedereen ontsmet de handen bij de zuil aan de ingang van het gebouw.

 2. Houd 1.5 meter afstand, doe een mondmasker aan als je +12 jaar bent.

 3. Meld je aan bij de balie, om de leerlingenaantallen te communiceren. Als er al een leerkracht aan de balie staat, hou je de nodige afstand bij het wachten.

 4. Je ontvangt een zaalplan waarop staat welke ingang van de theaterzaal je neemt, kant balie of kant foyer.

 5. Volg het circulatieplan en de signalisatie in het gebouw.

 6. Geef voorrang aan mensen die de trap afdalen.

 7. Ga niet met meer dan 1 persoon in de lift.

 8. Vermijd samenscholing aan de toiletten, er zijn toiletten voorzien op het gelijkvloers en boven.

 9. De vestiaire wordt niet gebruikt. Jassen mogen uitzonderlijk meegenomen worden in de zalen, boekentassen niet.

 10. Neem plaats op de stoel die je toegewezen werd en verplaats je niet voor, tijdens of na de voorstelling, uitgezonderd voor noodzakelijke verplaatsingen. De voorstelling gaat zittend door.

 11. Verlaat, na de voorstelling, de theaterzaal op aangeven van het personeel of een steward. Dit zal gebeuren per klasbubbel en rij per rij, startend vanaf het podium.

Respecteer de maatregelen van de  Federale en Vlaamse Overheid, Lokaal Bestuur Torhout en het cultuurcentrum. Op die manier kan iedereen cultuur beleven op een aangename manier.

Besmet? Neem dan contact op met volgend nummer of per mail, zodat wij de andere toeschouwers kunnen verwittigen: 050 22 11 50, ccdb@torhout.be.

Wens je graag meer informatie? Bel of mail gerust het cultuurcentrum en we brengen je graag op de hoogte.

Artiesten

Het cultuurcentrum doet het nodige om de artiesten in een veilige omgeving te ontvangen. Het is echter een gedeelde verantwoordelijkheid om deze veilige omgeving blijvend te bewaken. Voor meer informatie kan je terecht op de website sectorgidscultuur.be en vraag - mocht dit nog niet tot bij jullie gekomen zijn - het draaiboek van het cultuurcentrum op bij je contactpersoon.

Deze pagina wordt telkens zo snel mogelijk aangepast naar de huidige situatie in navolging van de opgelegde maatregelen door de Federale, Vlaamse en lokale overheid. 
Gezien de situatie soms snel verandert, is het mogelijk dat wij de tijd nog niet hebben gehad om deze pagina aan te passen. Graag willen wij je dan ook vragen om rekening te houden met de laatste aanpassingsdatum.

Laatste aanpassingsdatum: 30/10/2020